Systeemintegratie

Amphia Ziekenhuis

  • Systeemintegratie
  • Gezondheidszorg
  • Security Management Systeem

Samen gezonder, dat is waar 270 medisch specialisten, 4300 medewerkers en 340 vrijwilligers zich in Amphia elke dag hard voor maken. Amphia is een topklinisch opleidingsziekenhuis, met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur. In 2016 is Regel Partners gevraagd mee te denken in de transitie naar het nieuwe ziekenhuis op de locatie Molengracht te Breda. Het parkeerterrein was bestemd voor de nieuwbouw, dus nieuwe parkeer faciliteiten (Het nieuwe parkeergebouw) was eerst aan bod. De diversiteit van de technische installaties is daarna opgenomen in het adviestraject.

De verschillende technische (security) installaties van de drie locaties werden verspreid over de locaties beheerd en onderhouden. In voorbereiding op de nieuwbouw was er behoefte aan centralisatie en optimalisatie van deze systemen. Ook een centrale ruimte van waaruit de beveiligers van het Amphia konden opereren was een wens, zij zaten initieel samen met de telefonie afdeling van het ziekenhuis.

Er is gestart met de centralisatie van de camera’s, verspreid over de locaties en terreinen, in het nieuwe Video Management Systeem. Beveiligers kunnen zo snel de juiste beelden bekijken én terugkijken. Vervolgens is er door de implementatie van het Security Management Systeem een centraal platform geïmplementeerd waar onder andere intercom, camera’s, toegangscontrole en slagbomen samenkomen in één gebruiksvriendelijke user interface. Het SMS zorgt voor de koppeling tussen de individuele systemen waardoor er centrale bediening op een eenduidige wijze mogelijk gemaakt wordt. Events worden gegenereerd en de beveiligers kunnen snel en adequaat reageren.

Door ook camera analytics toe te passen op camera’s op kritieke locaties, wordt men nog sneller op de hoogte gesteld van een bepaalde gebeurtenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vormen van een lange rij bij een parkeerautomaat. In de bestaande bouw , welke nu na oplevering van de nieuwbouw volledig gerenoveerd wordt, is er een centrale ruimte gecreëerd, “de Cockpit”. Deze ruimte is op maat ingericht voor het Amphia en voorzien van gespecialiseerde 24/7 meubilair met een gekoppelde videowall. Naast het meubilair is er ook meegedacht over de inrichting en de verlichting van de ruimte om zo een comfortabele en functionele werkplek te creëren voor de beveiligers van het Amphia.