Building Automation

Maastricht University

  • Building Automation
  • Systeemintegratie
  • Campus

De Maastricht University is misschien wel de meest internationale Universiteit van Nederland. In de landendriehoek Nederland-Duitsland-België trekt de Universiteit dan ook veel studenten aan van over de grens. Door de groei van de Universiteit bevinden de leslocaties zich verdeeld over de stad. Van moderne gebouwen naast het Academisch Ziekenhuis tot prachtige historische gebouwen in de binnenstad. Deze diversiteit vraagt om uitgekiend beheer van technische installaties.

Lang geleden heeft de Maastricht University reeds gekozen voor de gebouwautomatiserings oplossingen van Priva. Initieel implementeerde verschillende dienstverleners de Priva oplossingen. Door de groei van de Universiteit ontstond hierdoor een onbeheersbare en vooral kostbare situatie. De Priva implementaties werden door de diverse partijen anders ingericht, alarmen uit installaties werden niet eenduidig getoond, hierdoor dreigde deze diversiteit te resulteren in enorme beheerskosten. Een soortgelijke situatie begon ook te ontstaan rondom de beveiligingssystemen.

De Maastricht University heeft Regel Partners gekozen als de partner voor de Priva gebouwbeheerssystemen. Regel Partners zorgt er voor dat alle Priva systemen eenduidig zijn ingericht, eenduidig alarmen worden gegeneerd en koppelingen met systemen van derden waaronder IoT oplossingen niet resulteren in een ondoorzichtige brei, maar professioneel geëngineerd en gedocumenteerd worden.

 

Op basis van het opgebouwde vertrouwen heeft Regel Partners ook het security management systeem Sky-Walker mogen leveren. Sky-Walker koppelt fabricaat onafhankelijk alle mogelijke security systemen in een management applicatie. Hiermee heeft de Universiteit eenduidigheid in meldingen, de logging van event en zijn security systemen interactief geworden.