Building Automation

Radboud umc

  • Building Automation
  • Gezondheidszorg
  • Building Automation

Het Radboudumc is 1 van de 7 universitaire medische centra (UMC) van Nederland. En met zijn 400.000 vierkante meter vloeroppervlak waarvan 60.000 vierkante meter bestaat uit OK’s, laboratoria, cleanrooms en andere kritische ruimtes een groot project. Met ook nog eens veel gebouwautomatisering van verschillende generaties productlijnen ook een complex project.

In de gebouwen M320 en M325 zaten nog verouderde gebouwenautomatiseringssystemen welke al bijna 10 jaar uitgefaseerd waren door de fabrikant. Deze systemen waren ondergebracht in wel zo’n 30 verschillende regelpanelen. Op verzoek van het Radboudumc heeft Regel Partners een plan uitgerold om al deze panelen uit te wisselen en te voorzien van de nieuwste generatie regelapparatuur.

Het Radboudumc is een operationeel ziekenhuis dat 24 uur per dag in bedrijf is, waardoor aan het beperken van overlast hoge eisen werden gesteld. Met name de voorbereiding van het omzetten van de installaties ten behoeve van de apotheek vroegen veel aandacht. Hier worden namelijk “dagverse medicijnen” gemaakt voor de gehele regio. Jaarlijks is er slechts één stop van één dag waarbinnen alle werkzaamheden moeten plaatsvinden.

Door een constructieve samenwerking tussen het Radboudumc, Regel Partners en de installerende partner zijn er uitgebreide werkplannen opgesteld en slimme oplossingen bedacht waardoor de installaties zo kort mogelijk uit de lucht waren en er toch veilig kon worden gewerkt binnen de deadline.