Building Automation

Scania production Zwolle

  • Building Automation
  • Industrie
  • Building Automation

Scania Production Zwolle is Scania’s grootste en modernste assemblage fabriek in Europa. De Zwolse vestiging neemt maar liefst 60% van de jaarproductie van Scania voor haar rekening. Bedrijfszekerheid van techniek op de productielocatie is van groot belang, daarnaast heeft Scania de meest ambitieuze duurzaamheidsambities in haar sector. Zowel voor het product wat Scania levert, de trucks als de productiefaciliteiten.

Het gebouwbeheersysteem van Scania was verouderd. De fabrikant leverde geen spareparts meer en de bedrijfszekerheid van het GBS stond onder druk. De koppeling tussen de automatisering van het gebouwbeheersysteem en benodigde installaties voor het productieproces gaven de noodzaak tot continuïteitsborging van het GBS nog duidelijker aan.

Regel Partners organiseerde een noodvoorraad aan spareparts en ontving de opdracht voor het vervangen van het gehele GBS. Gezien het karakter van de toepassing én de koppeling met installaties benodigd voor het productieproces, werd er gekozen voor een product met een industriële betrouwbaarheid, Saia Burgess Controls.

Gezien de duurzaamheidsambities van Scania is er de keuze gemaakt om de communicatie tussen de automatiseringsapparatuur via het BACnet protocol te laten verlopen. Hiermee werd het een stuk eenvoudiger om de prestaties van de installatie, met inbegrip van de energie prestatie, te monitoren en te verbeteren door het inzetten van Entelliweb van Delta Controls.