Building Automation

Royal FloraHolland

  • Building Automation
  • Complex Vastgoed
  • Automatiseringsoplossing

De Royal FloraHolland is al meer dan honderd jaar dé marktplaats voor bloemen en planten en heeft onder andere locaties in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. (Klimaat-) automatisering op veiling locaties is van een heel andere orde dan in welke andere industrie dan ook. Dat vraagt om een maatwerk aanpak, gebruikmakend van open standaarden.

De technische systemen van de Royal FloraHolland zijn divers en van een andere orde. De verschillende producten (bloemen) kennen diverse optimale klimaatomstandigheden en de regelingen luisteren nauw en de koelinstallaties zijn specifiek. Transportbewegingen in koelcellen verstoren dit klimaat hetgeen vraagt om adaptieve regelingen.

 

Daarnaast concentreert de bedrijfsvoering zich rondom het veilingsproces. Dagelijks een relatief korte periode met enorm veel activiteit en daarna relatieve rust, dit vraagt om uitgekiende en flexibele automatisering van veel systemen, waaronder verlichting maar ook de aansturing van dock’s.

Regel Partners heeft als specialist voor alle bovengenoemde locaties een flexibele automatiseringsoplossing geleverd gebaseerd op industriële standaarden. Met deze oplossing wordt klimaat in koelcellen en ‘mijnzalen’ nauwkeurig geregeld en verlichting intelligent en energetisch geoptimaliseerd geschakeld. Door het toevoegen van intelligente regelingen op basis van weersvoorspelling is enorm veel energie bespaard.

Door de flexibiliteit van het automatiseringsplatform is het platform inmiddels ook in gebruik voor het toewijzen van dock’s aan transporteurs op de locatie Naaldwijk op basis van de te laden of lossen producten en vindt verdere afhandeling van logistieke processen rondom de docks plaats via het door Regel Partners geleverde platform.