Intelligent Buildings

citizen M, een hybride hotel

  • Intelligent Buildings
  • Hotel branche
  • Room Automation

citizenM begon met het idee om de traditionele hotelindustrie te verstoren door een luxe hybride hotel te creëren voor de moderne reizigers van vandaag – waardoor de frustraties die deze reizigers deelden, werden geëlimineerd. Een nieuw soort hotel ontworpen rond een nieuw type reiziger – iemand die waarde hecht aan een luxe hotelervaring op locaties in de centrale stad, maar tegen een betaalbare prijs.

 

 

Een hybride hotel dat niet alleen een slaapplaats is, maar een plek om te werken, te ontspannen en te spelen. Om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Ergens om je thuis te voelen op het moment dat je door de deur loopt. Ergens met gratis wifi, comfortabel meubilair en een geweldig bed om aan het einde van een lange dag te crashen.

De filosofie van citizenM is dat informatietechnologie een flinke bijdrage levert aan de reductie van exploitatiekosten en een zo positief mogelijke “guest experience” via investering in room automation. Om dit te kunnen realiseren kwam Regel Partners in the picture.

Uniek is de koppeling van room automation aan het boekings- en reserveringssysteem. Regel Partners heeft samen met partners Saia-Burgess Controls en Swisscom Hospitality Services een totaal oplossing gerealiseerd waarbij via online-reservering, na het inchecken alle services in de kamer te bedienen zijn met een moderne tablet PC. Van het klimaat, de zonwering, de verduistering, verlichting in 256 kleuren, IP-TV en streamen over het internet.

 

De door de reiziger gekozen presets worden netjes opgeslagen zodat deze weer gebruikt kunnen worden bij een volgend bezoek aan een citizenM hotels wereldwijd. De open oplossing gebaseerd op moderne IT standaarden is inmiddels geleverd voor de hotels in Londen, Glasgow, New York en Rotterdam.

 

.