System Integration

Nieuwe meldkamer TU Delft

  • System Integration
  • Onderwijs
  • Security Management

Normaliter verblijven dagelijks zo’n 27.000 mensen op de TU Delft campus: studenten, wetenschappers, bezoekers en medewerkers van de universiteit en van bedrijven op de campus. Met een omvang van ruim 161 hectare is de campus groter dan de binnenstad van Delft en een van de grootste universiteitscampussen ter wereld.

Om er voor te zorgen dat al deze mensen veilig zijn op de campus, is er een centrale meldkamer ingericht. Deze meldkamer is 24/7 bezet zodat er rond de klok alle meldingen van de campus snel en adequaat opgepakt kunnen worden. Deze meldkamer is ook beschikbaar en bereikbaar voor medewerkers en studenten vanuit het buitenland in geval van incidenten en calamiteiten.

Na een aanbestedingstraject, met een heldere uitvraag aan de hand van een PvE van de P&R Groep, gebaseerd op de EMVI methodiek heeft de TU Delft onlangs Regel Partners de opdracht gegund om deze centrale meldkamer opnieuw in te richten. Dit omvat de levering van een overkoepelend fabricaat onafhankelijk Security Management Systeem voor de integratie van security systemen met inbegrip van video integratie in een videowall en de fysieke inrichting van de meldkamer met nieuw ergonomisch meubilair.

Met het SMS zijn de meldkamer medewerkers in staat om alle meldingen snel, eenduidig en adequaat af te handelen Daarnaast ontstaan er intelligente interacties tussen systemen en ontstaat er één intelligente database voor analytics.

System Integrator Regel Partners heeft ruime ervaring in de implementatie van safety en security systemen op grotere complexen en met meerdere systemen. Hierdoor is Regel Partners in staat de TU Delft terzijde te staan door haar met veel knowhow en bewezen objectiviteit te adviseren tijdens en na het project.