Building automation

Radboudumc hoofdgebouw

  • Building automation
  • Zorg
  • Smart Building Technology

Regel Partners, onderdeel van het cluster Unica Building Intelligence, gaat samen met ENGIE Building Automation de gehele gebouwautomatisering verzorgen voor de nieuwe hoofdentree van het Radboudumc in Nijmegen. Eén integraal team van beide bedrijven werkt voor het universitaire ziekenhuis aan de invulling van de oplossing, inclusief ‘Smart Building Technology’.

‘Smart Building Technology’ geeft patiënten en verplegend personeel de ultieme vrijheid in het zelf bedienen van klimaat, verlichting en lichtwering. Een patiënt kan onder andere gebruikmaken van een app die deze omgevingsfuncties rond het eigen bed bedient. Naast deze individuele bedienbaarheid, meet de ‘smart sensor hub’ belangrijke gebouwdata zoals aanwezigheid, bezetting en geluid. Door de mogelijke toekomstige koppeling van deze technologie aan ‘Smart wifi’ zou in de toekomst de locatiedata van een netwerkgebruiker ingezet kunnen worden voor functionaliteit als ‘people finding’ (van verplegend personeel) en indoor navigatie. Deze slimme infrastructuur biedt ook de mogelijkheid voor het ‘Tracken en Tracen’ van medische apparatuur, zonder dat daarvoor een extra (bluetooth) netwerk aangelegd hoeft te worden (Radboudumc kiest er echter voor om dit voor nu op een alternatieve wijze uit te gaan voeren).

 

De bouw van het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc wordt gerealiseerd door consortium FourCare, dat naast technisch dienstverleners Unica en ENGIE bestaat uit de bouwbedrijven Van Wijnen en Trebbe. De realisatie duurt naar verwachting tot volgend najaar. In het voorjaar van 2022 wil Radboudumc vervolgens de deuren van de nieuwbouw openen voor patiënten.

De bouwplaats van het nieuwe hoofdgebouw