Regel Partners

Weet u wat de NIS2 Directive voor uw organisatie betekent?

  • Regel Partners
  • ISO27001

In Europa hebben we te maken met een toenemende cyberdreiging. Om deze dreiging het hoofd te kunnen bieden, is de Europese commissie akkoord gegaan met de NIS2 richtlijn (Network and Information Systems directive-2) als opvolger van de NIS-1. De NIS-1 richtlijn had met name betrekking op bedrijven en instellingen die essentiële functies op het goed functioneren van de samenleving hebben en had met name betrekking op onze energie infrastructuur. De NIS2 richtlijn is van toepassing op middelgrote en grote bedrijven en instellingen in sectoren die van belang zijn op de economie en samenleving, zoals bedrijven die kritieke producten vervaardigen. Bijvoorbeeld: voedingsbedrijven, medische bedrijven (w.o. ziekenhuizen), en post en koeriersbedrijven.

Hoewel de nationale richtlijnen binnen een afzienbare tijd in zullen gaan, is al wel duidelijk dat veel meer organisaties verplicht zijn om maatregelen te nemen ten behoeve van informatiebeveiliging. Normen als de NEN 7510 (voor de zorg) of de NEN 27001. Ook dienstverleners die diensten leveren aan (technische) netwerken zullen aan aanvullende eisen moeten voldoen, zoals de NEN27001 of gelijkwaardig.
Dit geldt dus ook voor gebouwautomatiseerders en systeem integratoren zoals Regel Partners B.V. Regel Partners is sinds 2019 ISO 27001 gecertificeerd en daarmee optimaal voorbereid op de NIS2. Meer weten? www.regelpartners.nl of bel 088 101 7600.