Building automation

Siemens en Regel Partners zetten zich in voor uw digitale veiligheid

  • Building automation
  • Cybersecurity

We ervaren allemaal dagelijks de talloze voordelen van digitalisering die zorgen voor gemak en optimalisatie. Ook gebouwen worden steeds verder gedigitaliseerd. Daarbij ontdekken beheerders en gebouweigenaren meer en meer de toegevoegde waarde van de gegenereerde data. Helaas gaat digitalisering echter ook gepaard met het risico op cyber aanvallen. Wereldwijd vinden er miljoenen cyberaanvallen per dag plaats en dit aantal blijft doorgroeien. Om een idee te krijgen van de hoeveelheid actuele cyber aanvallen kunt u eens kijken op https://threatmap.checkpoint.com/ die dit grafisch weergeeft.

Cyber Security binnen de meet- en regeltechniek wordt helaas nog te vaak onderbelicht. Siemens en Regel Partners reduceren cyberrisico’s tot een minimum door de regie in handen te nemen.

Zo kent het Siemens gebouwbeheersysteem Desigo CC  “Security by Design” en heeft het sinds versie 4.1 Security Level 2 (IEC-62443) bereikt. Hiermee loopt Siemens vooruit ten opzichte van de markt. Daarnaast beschikt Siemens over een wereldwijd Computer Emergency Response Team (CERT), een team van slimme IT’ers die continu de producten, firmware en software verbeteren om deze veiliger te maken. Ook klanten en integrators zoals Regel Partners kunnen hierin anticiperen door eventuele kwetsbaarheden in het systeem aan te kaarten.

Een digitale omgeving is nooit volledig cyber secure te maken en is altijd zo sterk als de zwakste schakel. Echter, het minimaliseren van de risico’s en de eventuele impact kan wel degelijk. Regel Partners heeft zich gecertificeerd volgens de ISO 27001 norm voor alle bedrijfsprocessen, van sales tot systeem ontwerp en van finance tot (afstands-) beheer. Zo garandeert Regel Partners voor haar klanten betrouwbare en veilige oplossingen en worden cyberrisico’s tot een minimum gereduceerd. Met het afsluiten van een allround onderhoudscontact, waarin altijd de nieuwste updates zijn opgenomen, garanderen wij klanten dat het gebouwbeheersysteem niet alleen up-to-date is met de nieuwste innovaties, maar ook maximaal beveiligd is tegen cyber aanvallen.

Met moderne technologie voor remote beheer kan 24/7 de benodigde ondersteuning geboden worden zonder de noodzaak van on-site aanwezigheid. Regel Partners kan binnen 24 uur een beveiligde verbinding realiseren met de oplossingen van Siemens voor beheer op afstand, zodat u snel geholpen wordt wanneer dat nodig is!

“Als trotse partner van Siemens zijn wij blij dat we op het vlak van cybersecurity een gezamenlijke visie uitdragen en realiseren”