DIFFER (Dutch Institute For Fundamental Energy research) 

differ.pngRegel Partners heeft in opdracht van Unica de gebouwautomatiseringinstallatie voor de nieuwe DIFFER huisvesting in Eindhoven gerealiseerd. Het DIFFER project is één van de eerste projecten waar Priva Blue-ID op grote schaal is toegepast. De verschillende toepassingen van de Priva apparatuur in dit gebouw maakt het project uniek.

“Stichting FOM mikt met de DIFFER-nieuwbouw op de hoge duurzaamheidsscore BREEAM 'excellent' voor zowel het kantoorgedeelte als de laboratoria. DIFFER is daarmee het eerste onderzoeksgebouw van Nederland dat volledig aan deze strenge duurzaamheidsnorm voor energiegebruik, materialen en processen voldoet, aldus Stichting FOM.” 

De duurzaamheidsambities van DIFFER hebben zich op het vlak van gebouwautomatisering vertaald in verregaande integratie van regelingen op ruimteniveau voor klimaat, verlichting en zonwering, regelingen voor de inkoppeling naar een Warmte Koude Opslag systeem en langdurige monitoring van de installaties.

De Priva Blue-ID hardware is zowel ingezet als voorregeling voor de kantoren maar ook om bepaalde laboratorium functionaliteit te meten en monitoren. Rekening diende er in de laboratoria gehouden te worden met de gedeeltelijke aanwezigheid van een explosie gevaarlijk gebied.

Home > Gebouwautomatisering > Referenties > Onderwijs en kennisinstituten > DIFFER (Dutch Institute For Fundamental Energy research)